maandag 26 maart 2012

Een beetje chocola maakt dunner

Gematigde chocolaconsumptie zou wel eens calorieneutraal kunnen zijn. Amerikaanse wetenschappers hebben deze gewaagde stelling opgeworpen na een studie waarin ze 1000 volwassenen en hun eetpatronen bestudeerden. Het bleek dat de chocola-eters een lager BMI (Body Mass Index) hadden dan degenen die geen chocola tot zich namen. Er waren geen andere oorzaken te vinden voor de lagere BMI. De wetenschappers verklaren de resultaten door te zeggen dat de gematigde chocola inname ervoor zorgt dat er relatief minder vet opgenomen wordt, waardoor er voor de extra calorieën gecompenseerd wordt. Ze benadrukken daarbij wel dat chocola dus vaak, maar in kleine hoeveelheden genuttigd zou moeten worden.

Dit is een kartonnen reclamesingle van chocoladefabriek Clovis. De sticker op de achterkant wilde ik u niet onthouden.

1 opmerking:

  1. Nooit geweten dat dit iets met chocola te maken heeft. Leerzame blog!

    BeantwoordenVerwijderen