A grammofoonplaat a day, keeps the doctor away!
Met enige regelmaat koop – of krijg ik – oude grammofoonplaten. Dagelijks zoek ik een plaat in mijn kast die op de één of andere manier betrekking heeft op die dag. Soms iets actueels, soms iets persoonlijks, soms een overpeinzing. Kortom, 'n dagboek in vinyl!
vrijdag 10 juni 2011
Pas op met ziekmakers bij barbecue
Zorg ervoor dat vlees goed gaar is en dat groenten goed schoon zijn. Daarvoor waarschuwt de GGD de mensen die dit weekend willen gaan barbecueën. Groenten en fruit die rauw gegeten worden, worden best met warm water gewassen. Vlees moet lang genoeg op een bij voorkeur niet te hete barbecue liggen om goed doorbakken te worden. Zo wordt de kans op een voedselvergiftiging zo klein mogelijk. Daarnaast raadt de GGD aan om vlees en vis niet in de zon te laten liggen voordat ze op de barbecue gelegd worden. Bij warm weer vermenigvuldigen bacteriën zich sneller en produceren ze meer gifstoffen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten