zondag 31 juli 2011

Slotdag Truckstar Festival Assen

Met 2.000 vrachtwagens en 60.000 bezoekers is het Truckstar Festival ieder jaar het grootste maar vooral het leukste transportfeest van Europa. De tweeduizend trucks, die tot het laatste moertje zijn gepoetst, vormen ook dit jaar weer het hart van het Truckstar Festival. Daaromheen: sfeer, gezelligheid, eten/drinken en heel veel chauffeurs met hun gezinnen.

zaterdag 30 juli 2011

Straatparade zomercarnaval in Rotterdam

De Straatparade, het kleurrijke hoogtepunt van Fernandes Zomercarnaval, vindt altijd plaats op de laatste zaterdag van juli en is gratis toegankelijk voor iedereen. De parade kronkelt zich een weg door de binnenstad van Rotterdam en vult de straten met de mooiste kleuren en de lekkerste latin klanken van de caribbean. Jaarlijks nemen ruim 2000 carnavalsvierders uit Nederland en ver daar buiten deel aan de grootste tropische carnavalsoptocht van het land.

De vorige eigenaar van deze LP vond het nodig om 'm met een spuitbus te bewerken!

zondag 24 juli 2011

Laatste dag in de Tour de France

Vandaag wordt de Tour de France zoals de traditie het wil afgesloten met een rit naar Champs-Élysées in Parijs.

vrijdag 22 juli 2011

Kermis in Tilburg van start

De Tilburgse Kermis is de grootste kermis van de Benelux. Er staan jaarlijks tussen de 230 en 240 attracties uit binnen- en buitenland, in een 4,5 kilometer lang lint door het centrum van Tilburg. De kermis trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers en is daarmee een van de best bezochte evenementen van Nederland. De kermis in Tilburg wordt dit jaar gehouden van 22 t/m 31 juli.

dinsdag 19 juli 2011

95ste Vierdaagse van start

De Nijmeegse Vierdaagse, officieel de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, wordt ieder jaar gehouden en start op de derde dinsdag van juli. Het is het grootste wandelevenement ter wereld en een van de grootste sportevenementen ter wereld.

zaterdag 16 juli 2011

Zomervakantie!

Vanochtend om twee uur – of moet ik zeggen vannacht – zijn we vertrokken voor zo'n twee-en-een-halve week vakantie in Noord-Italië.

vrijdag 15 juli 2011

Greenpeace voert actie bij hoofdkantoor Nike

Greenpeace voert vandaag actie bij het Europese hoofdkantoor van Nike in Hilversum. Volgens de milieuactivisten neemt het sportmerk kleding af bij producenten die in China meren en rivieren vervuilen. Op het kantoorgebouw is een spandoek in de vorm van een T-shirt bevestigd waarop staat: 'Champion a toxic free future. Just do it'. De afgelopen dagen vonden in diverse landen bij kantoren van Nike en Adidas acties plaats. De merken zouden bijdragen aan de vervuiling van rivieren en meren in China, door in zee te gaan met producenten die hormoonverstorende en kankerverwekkende stoffen in het water lozen.

donderdag 14 juli 2011

Run op lastminutereizen

Het aantal boekingen voor lastminutereizen trekt flink aan. Door het herfstachtige weer in ons land is de laatste paar weken een run ontstaan op boekingen naar zonnige bestemmingen. Vooral vakantiebestemmingen in Spanje, Griekenland en Turkije zijn populair. Het gaat niet alleen om koopjesjagers die uit zijn op een goedkope vakantie. De marktleider met merken als Arke en Holland International ziet ook een aantrekkende vraag naar de gewone vakanties tegen de gangbare prijzen.

woensdag 13 juli 2011

Iron Maiden-zanger wees The Voice af

Bruce Dickinson twijfelde geen moment toen hij als jurylid voor de Britse versie van The Voice werd gevraagd. De Iron Maiden-zanger was naar eigen zeggen blij dat hij de BBC, die de talentenjacht uitzendt, kon afwijzen. "Die show klinkt echt verschrikkelijk en vernederend voor iedereen die eraan meedoet", vindt Dickinson. "Het deed mij een groot genoegen de BBC te kunnen afwijzen", zegt de 52-jarige zanger tegen het Britse tabloid The Sun. "X Factor is al erg genoeg."

dinsdag 12 juli 2011

Politie pakt voetbalfan met 'verboden vrucht'

De Russische politie heeft een voetbalfan met een banaan in zijn hand aangehouden in een voetbalstation in de Siberische stad Novosibirsk. De man moest op papier zetten waarom hij de vrucht had meegenomen naar de voetbalwedstrijd. Toen bleek dat hij geen racistische aanval plande, werd hij vrijgelaten. Volgens de wet is het meenemen van groente of fruit in een voetbalstadion niet verboden.
Maar sinds de Braziliaanse voetballer Roberto Carlos tijdens een wedstrijd werd bekogeld met bananen, is de politie extra waakzaam.

maandag 11 juli 2011

Nederlands duo in actie tijdens finale WK Onder 17

Bas Nijhuis en Erwin Zeinstra kwamen gisteren in actie tijdens de finale van het WK Onder 17 in Mexico, die door Mexico werd gewonnen met 2-0. De Noorse scheidsrechter Svein Oddvar Moen leidde de finale. Kim Haglund en Erwin Zeinstra hebben als assistent van Moen opgetreden terwijl Bas Nijhuis vierde official was. De wedstrijd tussen Mexico en Uruguay werd gisteren om 18.00 uur lokale tijd gespeeld in het uitverkochte Azteca stadion (105.000 toeschouwers) in Mexico City.

zondag 10 juli 2011

Amsterdamse haven wil vooruit

Als het om de haven gaat, staat Amsterdam in de schaduw van Rotterdam. Maar de prestaties van de Amsterdamse haven mogen er ook best zijn. In geen enkele andere haven in Europa wordt zoveel benzine overgeslagen. En Amsterdam is cacaohaven nummer 1 in de wereld. Maar Amsterdam wil vooruit. Als zeehaven en als logistiek knooppunt met transportverbindingen over binnenwater en spoor naar het (Europese) achterland. Om in binnen- en buitenland meer armslag te krijgen, is het noodzakelijk dat Havenbedrijf Amsterdam, nu nog een gemeentelijke dienst, wordt verzelfstandigd.

zaterdag 9 juli 2011

C&A moet imitaties uit rekken halen

C&A moet ale kleding met de opdruk D STR uit de rekken halen. Het lijkt te veel op het merk G-star, bepaalde de rechter. Het confectiehuis zou onrechtmatige inbreuk maken op het merk G-star. Het vonnis betekent dat C&A ongeveer een derde van de mannencollectie uit de Europese winkels moet verwijderen. Dit moet binnen vijf dagen gebeuren, anders moet het concern per dag tienduizend euro aan G-star betalen. De strop voor C&A loopt vermoedelijk in de miljoenen euro's. C&A bestudeert het vonnis en bepaalt later of het eventueel in hoger beroep gaat.

vrijdag 8 juli 2011

Kantoren in Grolsch Veste weer open

Alle kantoren in de Grolsch Veste zijn vandaag weer opengesteld. Bij het instorten van een deel van het dak, gisteren in het stadion van FC Twente, is één dode gevallen en vijftien gewonden, waarvan twee zwaargewond. De bouwplaats zelf blijft afgesloten. Dat heeft de gemeente Enschede vandaag bekendgemaakt. Op dit moment bevinden zich nog zeven mensen in het ziekenhuis. Burgemeester Peter den Oudsten van Enschede zei dat nog steeds niet duidelijk is waardoor het dak is ingestort.

donderdag 7 juli 2011

'Test kennis voor verlengen rijbewijs'

Een meerderheid van de automobilisten is er voorstander van een extra test af te moeten leggen voordat het rijbewijs wordt verlengd. Uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland blijkt dat 60 procent van de automobilisten vindt dat automatische verlenging zoals nu het geval is niet meer van deze tijd is. 34 Procent vindt dat een test alleen voor oudere verkeersdeelnemers vanaf zeventig jaar zou moeten gelden. Ruim de helft van de ondervraagden vindt bovendien dat mocht het rijbewijs in de toekomst niet meer automatisch worden verlengd, er naast een theorietest ook een praktijktest moet worden afgenomen.

woensdag 6 juli 2011

Adam Sandler is Dracula in tekenfilm

Adam Sandler gaat de stem inspreken van Dracula in de 3D-animatiefilm Hotel Transsylvania. Dracula is naast 's werelds beruchtste vampier ook vader. De vampier doet alles om zijn tienerdochter Mavis tegen de buitenwereld te beschermen, en speldt haar verhaaltjes op de mouw om te zorgen dat ze binnenshuis blijft. Hij opent Hotel Transsylvania als een nieuw onderkomen, een plek waar al zijn vrienden als de Mummy en het monster van Frankenstein elkaar ontmoeten. De film verschijnt volgend jaar op 21 september in de Verenigde Staten, een Nederlandse datum is nog niet bekend.

dinsdag 5 juli 2011

Eerste dag meeste risico's bij Nijmeegse Vierdaagse

Wandelaars aan de Nijmeegse Vierdaagse hebben op de eerste wandeldag de grootste verstoringen in de water- en zouthuishouding, vaak met uitdroging tot gevolg. Ook de fysieke belasting is dan het hoogst, zo meldt het UMC St Radboud. Vier jaar Vierdaagse-onderzoek heeft geleid tot waardevolle gezondheidsinzichten en adviezen, waar wandelaars tijdens de Vierdaagse hun voordeel mee kunnen doen. De Nijmeegse Vierdaagse wordt dit jaar gelopen van 19 to 22 juli.

maandag 4 juli 2011

Nederlanders besteden 15 miljard euro aan vakanties

Het afgelopen jaar hebben Nederlanders 15 miljard euro uitgegeven aan ruim 36 miljoen vakanties. Van het bedrag ging 12 miljard euro op aan vakanties over de grens. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. ''Ter vergelijking: de uitgaven aan voedingsmiddelen bedroegen bijna 25 miljard euro''. De economische crisis heeft nauwelijks invloed gehad op de vakantiebestedingen. Het afgelopen jaar gingen ruim acht op de tien mensen een of meer keer op vakantie.

zondag 3 juli 2011

Doors-leden bezoeken graf Jim Morrison

Voormalige leden van de Amerikaanse rockband The Doors hebben vandaag een bezoek gebracht aan het graf van Jim Morrison. Hij overleed vandaag precies veertig jaar geleden op 27-jarige leeftijd aan hartfalen in Parijs, waar hij tevens ligt begraven. Zijn voormalige bandleden Ray Manzarek en Robby Krieger bezochten het graf en staken kaarsen aan in het kader van de gedenkwaardige dag. De plek is tot op de dag van vandaag een pelgrimsoord voor fans, die vandaag in groten getale naar het graf waren gekomen.

zaterdag 2 juli 2011

98e Editie Tour de France van start

De Belgische wielrenner Philippe Gilbert heeft vandaag de eerste etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. De coureur werd daarmee tevens de eerste drager van de gele trui in de 98e editie van de Tour. De rit ging over 191,5 kilometer. Robert Gesink, kopman van de Rabobank kwam op minder dan 3 kilometer van de finish ten val. De organisatie van de Tour besloot alle renners die bij die valpartij betrokken waren, onder wie Gesink en Andy Schleck, echter de eindtijd van het eerste peloton te geven. Hierdoor heeft Gesink 'slechts' 6 seconden verloren.

vrijdag 1 juli 2011

Radio 2 moet meer Nederlandstalige muziek draaien

Radio 2 moet meer Nederlandstalige nummers gaan draaien. Dit voorstel van de PVV is donderdag met steun van het CDA, de VVD en SP aangenomen in de Tweede Kamer. In het voorstel van PVV Tweede Kamerlid Martin Bosma moet 35 procent van de muziek op de zender tussen zeven uur ’s ochtends en zeven uur ’s avonds Nederlands zijn. In de motie constateert Bosma dat het bieden van Nederlandstalig repertoire een publieke taak is. Volgens hem draagt het genre bijvoorbeeld bij aan het stimuleren van de Nederlandse taal.